Ook dit jaar vind in Veere weer de tweejaarlijkse Zeeuwse Scoutiviteit (ZESC) plaats. 
(we gaan er voorlopig nog van uit dat Corona hier geen roet in het eten gooit).

Tijdens de ZESC zullen er, net als tijdens voorgaande edities, weer diverse workshops worden gegeven door de MPSE. Dit jaar hebben we de volgende workshops gepland staan:

Green Magic

Hoe maak je een grote groepstent waarin je ook vuur kunt stoken?
Tijdens deze workshop legt de MPSE uit hoe je een stevige constructie maakt met maximale ruimte in de tent. Uiteraard wordt er ook een gebouwd!

Kokosnootmok maken

Maak je eigen mok van een kokosnoot.
Wil je op het Caribische feest je drankje drinken uit een zelfgemaakte mok in bijpassende stijl dan is dit jouw workshop. Samen met de MPSE ga je aan de slag om van een kokosnoot een drinkbeker te maken.

Wandelstok of Scout staf maken


Corné de Wilde geeft samen met de MPSE een workshop wandelstok maken. We starten met een stukje uitleg over snijtechnieken en het veilig omgaan met een mes. Daarna gaan we aan de slag om van een stok uit het bos een mooie wandelstok te maken.

Koken mét de natuur

Hoe maak je een heerlijke maaltijd zonder gebruik van potten en pannen?
In deze workshop gaan je samen met de MPSE aan de slag met diverse technieken om eten te bereiden zonder potten en pannen. Enkele voorbeelden: zalm roken, vis in zuringblad, koken in een meloen of pompoen en cupcakes maken.

Vuur maken op primitieve wijze

  

Hoe maak je vuur zonder aansteker of lucifers? Tijdens deze workshop legt de MPSE uit hoe je op primitieve wijze vuur kunt maken. Vuurboog, vuurrol, vuurslag en tondel; het komt allemaal aan bod in deze workshop.

Olielamp maken

Maak zelf een primitieve olielamp.
Samen met de MSPE leer je hoe je een eenvoudige olielamp kunt maken om je kampterrein te verlichten.

Lepeltje snijden

Snijd je eigen lepeltje.
We starten met een stukje uitleg over snijtechnieken en het veilig omgaan met een mes. Daarna gaan we aan de slag om een lepeltje te snijden. Het lepeltje mag je uieraard na afloop meenemen!

Mes- en bijlonderhoud

Na een weekend hard werken is het goed om je mes of bijl goed onderhouden weer op te bergen. Hoe je dat doet leer je tijdens deze workshop. Reinigen, slijpen en opruimen van je mes of bijl; het komt allemaal langs.

 

Een impressie van MPSE activiteiten tijdens  ZESC 2018 kun je vinden via onze facebook pagina

Een algehele mpressie van vorige edities van ZESC kun je hier vinden.